over mij

 

Dutch – English

Sjaak den Breeje – Natuur- en landschapsfotograaf

Leuk dat je mijn website bezoekt. Vanaf mijn jeugd heb ik al veel bewondering voor de natuur. Vogels kijken, struinen door natuurgebieden en meedoen met de ‘Rangerdagen’ van het Wereld Natuur Fonds.

Het vastleggen van natuurbeelden was toen nog niet aan de orde. Dat volgde na een geweldige reis naar o.a. de Rocky Mountains en Yellowstone een aantal jaar geleden in de zomer. Vanaf dat moment is mijn passie voor fotografie aangewakkerd en ben ik intensiever aan de slag gegaan met natuurfotografie.

In eerste instantie vooral landschappen maar recent ook meer macro. Door de macrolens ging er een wereld voor mij open. Minilandschapjes op enkele vierkante centimeters. Ook grotere landschappen houden me bezig, vooral ’s ochtends wanneer de zon opkomt na een koude, heldere nacht.

Ik maak de meeste foto’s in de buurt van mijn woonplaats, in de bossen en landgoederen rond Utrecht en in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

In mijn foto’s spelen sfeer en mystiek een belangrijke rol. Mistige bossen, zachte macro’s en magische zonsopkomsten, daar houd ik van.

Sinds begin 2018 ben ik gestart in de praktijkgroep van een Nederlandse natuurfotograaf. Daarnaast ben ik lid van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht.

Ik ben benieuwd wat je van mijn foto’s vindt. Je kunt mij ook volgen via Facebook en Instagram.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

error: Copyright Sjaak den Breeje Photography